11.12.2017

Rektör Prof. Dr. Şahin, "Tıp Fakülteleri Üniversitelerin Lokomotifidir"
KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Akademik Kurul Toplantısı’nı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Şahin, “Her sabah buradan enerjimi alarak üniversitede güne başlıyorum. Aldığım bu pozitif enerjiyle güne başladığım zaman doğru yerden başladığıma inanıyorum. Tıp fakülteleri aslında üniversitelerin lokomotifidir. Burası olmasa BAP araştırmaları ve ödemeleri olmazdı.” diye konuştu.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş ve yardımcıları, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve yardımcıları ile öğretim üyeleri katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, fakültenin fiziki yapısı, çalışmaları ve öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği konusunda bilgi verirken hastanenin işleyişi ve donanımı hakkında da Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz sunumunu gerçekleştirdi.

REKTÖR ŞAHİN, “HER SABAH BURADAN ENERJİMİ ALIYORUM”

Toplantıda söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Her sabah buradan enerjimi alarak üniversitede güne başlıyorum. Aldığım bu pozitif enerjiyle güne başladığım zaman doğru yerden başladığıma inanıyorum. Tıp fakülteleri aslında üniversitelerin lokomotifidir. Burası olmasa BAP araştırmaları ve ödemeleri olmazdı. Bu fakültenin ve hastanenin yükselmesinde emeği geçen gönlü genç akademisyenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Gençliğin dinamiğiyle, birikim ve tecrübeleriyle yolumuzu açtık ve yürüdük. Farklı bilgi genetiğinin bir araya gelmesiyle çok daha ileriye dönük ve vizyonu olan bir akademik kadromuz oluştu. Puan sıralamasında üst sıralardaysak ve TUS’ta kuruluşu eskiye dayalı fakültelerden öndeysek akademik kadromuzun özverisinin bu başarıda büyük katkıları var” dedi.

REKTÖR ŞAHİN, “ERCAN AİLESİ ÜNVİERSİTEMİZE HASTA KONUK EVİ YAPACAK”

Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Şahin, “Elektrik ihtiyacımıza kalıcı bir çözüm getirmek için güneş enerjisi paneli kuruyoruz. Bunu da tamamen kampus içi tüketimi ve tıp fakültesinin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlıyoruz. Bu bütçemize bir artı değerdir. Elektrik giderlerimizin önemli bir kısmını ortadan kaldıracak. Sosyal tesisler konusunda ciddi çalışmalarımız var. Akademisyenlerimizin ve idari personelimizin kullanımına açtığımız Keykubad Köşkü vardı. Yurtların yanına da öğrencilerimizin hem kütüphane hem de beslenme ihtiyacını giderecek 4 katlı bir binaya başladık. Sözleşmesini imzaladığımız bir konukevi planımız var. Hayırsever Ali Rıza Ercan ailesi tarafından Erasmus Evi’nin hemen yanında 10 bin metrekarelik bir alana 80’nin üzerinde yatak, yemekhane ve sosyal alanı bulunan bir Hasta Konuk Evi yapacak. Bir yıl içinde yapıp teslim edecekler” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.